Arie Boomsma deelt op Instagram zes redenen waarom hij alleen grasgevoerd vlees eet.
Het vlees van koeien die het volledige jaar in natuurgebieden grazen noemen we grasgevoerd vlees. In plaats van dat ze binnen staan, zijn ze de hele dag buiten. Ze eten daarbij alleen gras en krijgen geen krachtvoer. Het grasgevoerd vlees zou daarom gezonder zijn en is bovendien beter voor het milieu.
1. Betere balans in Omega 3 en 6-vetzuren
”Koeien die alleen gras eten, groeien zoals het hoort (langzamer dus dan koeien in de bio-industrie)”, zo schrijft Boomsma. “En ze krijgen minder vetten binnen. Het vlees bevat hierdoor een betere balans in Omega 3 en 6-vetzuren. Deze vetzuren worden niet door je lichaam aangemaakt, het is dus belangrijk om ze via je voeding binnen te krijgen. Ze dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte, gezonde hersenfuncties en bloeddruk. “
2. Meer vitamine A
“Naast gezonde vetten bevat grasgevoerd vlees meer vitamine A. Wat van belang is voor goed werkende ogen, een gezonde huid, haar en nagels. Daarbij is vitamine A goed voor je immuunsysteem en voortplanting. Het helpt organen zoals je nieren en hart goed te functioneren.”
3. Bron van vitamine E
“Grasgevoerd vlees is ook een bron van vitamine E. Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt je cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel.”
4. Duurzaam
“Ik geloof dat minder vaak vlees eten beter is voor het milieu. Dus áls we hier thuis vlees eten, kiezen we voor goede kwaliteit. Grasgevoerd, biologisch.”
5. Extra voedingstoffen
“Vlees is niet noodzakelijk voor je gezondheid, maar het is wel een fijn vehikel om extra voedingstoffen als proteïne, creatine, mineralen en vitamines binnen te krijgen.”
6. Bio-industrie minder gezond
“Ik ben ervan overtuigd dat vlees uit de bio-industrie een stuk minder gezond is, afkomstig van dieren die leefden onder slechte omstandigheden, die onnatuurlijke voeding kregen. Vandaar dus alleen grasgevoerd, biologisch vlees hier thuis.”